Μαγιόρκα



Απρίλιος 2010
             
    Η Μαγιόρκα είναι ένα πολύ όμορφο νησί .Μας εντυπωσίασε η ομοιότητα με το νησί στο οποίο ζούμε εμείς στην Κέρκυρα. Οι άνθρωποι εκεί ήταν πολύ φιλόξενοι και περάσαμε μαζί τους μια αξέχαστη εβδομάδα.
    Η περιήγηση στο νησί ήταν αρκετά καλή αν και δεν καταφέραμε να το δούμε όλο ,πράγμα που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν εύκολο να γίνει . Παρόλα αυτά τα χωριά τα οποία επισκεφτήκαμε ήταν εντυπωσιακά και η Πάλμα στην οποία μείναμε ήταν εξίσου ωραία . Αυτό που μας έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν η αρχιτεκτονική των κτιρίων που σου θύμιζε παλάτια . 
    Με τις κοπέλες που μας φιλοξένησαν γίναμε καλές φίλες περάσαμε πολύ ωραία μαζί τους και θα χαιρόμασταν κάποια στιγμή να τις φιλοξενήσουμε κι εμείς .Γνωρίσαμε το σχολείο τους , τις συνήθειες τους  τους  συγγενείς τους .Οι συνήθειες μας είναι σχεδόν ίδιες πηγαίνουμε σχολείο, κάνουμε κάποιο άθλημα ή έχουμε κάποιο χόμπι .Υπάρχουν κάποιες διαφορές για παράδειγμα δεν τους είναι τόσο αναγκαίο να μάθουν κάποια ξένη γλώσσα όπως μαθαίνουμε εμείς τα Αγγλικά και πηγαίνουν πιο αργά στο σχολείο και τελειώνουν και πιο αργά αλλά κάνουν τα περισσότερα μαθήματα στο σχολείο . Επίσης το σχολείο τους ξεκινά από τις τάξεις του νηπιαγωγείου μέχρι και τις τάξεις λυκείου.
   Ζήσαμε μια εμπειρία ζωής .Περάσαμε πολύ ωραία και εκτός ότι γνωρίσαμε κάποια παιδιά από μια ξένη χώρα και ζήσαμε μαζί τους για πέντε μέρες, κάτι που δεν ήταν και πολύ εύκολο στην αρχή, γνωρίσαμε και τις καθηγήτριες μας καλύτερα γελάσαμε μαζί τους , δεθήκαμε μεταξύ μας  περισσότερο  και τις ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για αυτά που χωρίς εκείνες δεν θα είχαμε ζήσει .

Σοφία Τάντη
Γεωργία Χειμαριού