Ιταλία


     Μάιος 2011
                
   Τον περασμένο  χρόνο έκανα  το  πρώτο μου ταξίδι με το πρόγραμμα Comenius, το  όποιο με εξέπληξε και με οδήγησε στο να συμμετάσχω και τον επόμενο χρόνο. Δεν είχα καθόλου άγχος, αντίθετα προσαρμόστηκα αμέσως και ζήλευα  αυτά  που δεν έχουμε εμείς στην Ελλάδα.
    Ήταν η δεύτερη φορά που έκανα  ένα τόσο μακρινό ταξίδι με το πλοίο και μου άρεσε παρά πολύ. Παίζαμε, γελάσαμε, κάναμε χαζομάρες όλη μέρα και δεν καταλάβαμε πόσο γρήγορα είχε περάσει η ώρα. Αν και προς το τέλος του ταξιδιού για το λιμάνι στην Ιταλία το πλοίο κουνούσε από τα κύματα και αγανακτήσαμε να φτάσουμε στη στεριά. Αφού αποβιβαστήκαμε πήραμε το τρένο  και  φτάσαμε στην πόλη όπου μας περίμεναν οι  ιταλοί καθηγητές. Μας πήρανε και μας πήγανε στο σχολείο όπου βρίσκονταν τα παιδιά. Δυστυχώς η κοπέλα που θα με φιλοξενούσε  δεν ήταν εκεί. Έτσι με παρέλαβαν οι γονείς της και με πήραν στο γυμναστήριο όπου βρισκόταν. Ύστερα αφού γνωριστήκαμε, πήγαμε στο σπίτι  για φαγητό. Φυσικά  από το τραπέζι  δεν  έλειπαν η πίτσα και τα μακαρόνια, φτιαγμένο ειδικά για τα γούστα μου. Η πρώτη μέρα ομολογώ ότι ήταν λίγο δύσκολη για μένα , διότι είχα ανασφάλεια και ήμουν ντροπαλή. Επίσης δεν μπορούσα να συνεννοηθώ πολύ καλά με την ιταλίδα γιατί δεν ήξερε καλά αγγλικά, θα έλεγα μόνο τα βασικά.
   Οι  μέρες κυλούσαν πολύ όμορφα. Μας κάνανε ξενάγηση στις γύρω περιοχές , όπου περιλάμβαναν κάστρα, λίμνες, δημοφιλή  μέρη τα οποία ήταν  γνωστά σε όλη την Ευρώπη, καθώς και πολλά  μαγαζιά. Για παράδειγμα ένα μέρος που επισκεφτήκαμε ήταν η Verona, γνωστή από την ιστορία Ρωμαίο και Ιουλιέτα. Πανέμορφη πόλη με πλούσια βλάστηση και κομψή αρχιτεκτονική. Όλες αυτές τις μέρες κάναμε πολλές εκδρομές και μάθαμε πολλά για τη χώρα, τόσο κοινωνικά όσο και ιστορικά.
   Περάσαμε όλοι πάρα πολύ ωραία, διασκεδάσαμε και το σημαντικότερο κάναμε πολλές φίλιες. Όταν τελείωσε το ταξίδι  θέλαμε να μείνουμε και άλλες μέρες, δυστυχώς όμως δεν γινόταν. Αν γινόταν θα τους επισκεπτόμασταν ξανά τον επόμενο χρόνο. Ήταν ένα πολύ διαφορετικό ταξίδι από όλα τα αλλά που έχω κάνει και μου άρεσε πάρα πολύ. Σαν της Πολώνιας  όμως δεν ήταν!!!!

Ελένη Τριβυζά