Οδηγίες για την επιστροφή στο σχολείο

Καλησπέρα σε όλους.
Από 18-05-2020 έως 12-06-2020 είναι η περίοδος ολοκλήρωσης της φετινής σχολικής χρονιάς.
Μέχρι και τώρα λαμβάνω μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου για τη μη προσέλευση μαθητών, όσοι στέλνετε Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή έχει στο περιβάλλον άτομο ευπαθούς ομάδας δε θα πάρει απουσίες, όπως ήδη γνωρίζετε.
Σας παρακαλούμε μέχρι και αύριο να στείλετε και όσοι άλλοι ανήκετε σε τέτοια περίπτωση, αν και τη Δευτέρα μπορείτε το ίδιο, όμως δεν επιτρέπεται να μπαίνει επιπλέον κόσμος στο σχολείο όσο γίνονται τα μαθήματα, προκειμένου να υπάρχει πρόληψη κατά του κορωνοϊού για την ασφάλεια όλων. Μπορείτε να έρχεστε μετά το τέλος των μαθημάτων.
Έχετε ήδη ενημερωθεί για τις ομάδες των μαθητών, οι μισοί έρχονται Δευτέρα Τετάρτη  Παρασκευή την πρώτη εβδομάδα, οι άλλοι μισοί Τρίτη Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα αντίστροφα, όπως κατά το ίδιο αλλάζει ανά εβδομάδα μέχρι τέλους.
Όλη την πρώτη εβδομάδα, με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και τώρα,  όλα τα τμήματα θα σχολάνε 11..35 π.μ., γιατί υπάρχουν καθηγητές που δικαιολογημένα και υποχρεωτικά θα απουσιάζουν και δεν πρέπει να παραμένουν μαθητές στην αυλή σε ώρες κενού, αλλά και για διευκόλυνση των μαθητών που μετακινούνται με τα λεωφορεία του Υπεραστικού Κτελ, καθώς π.χ. για Μεσογγή δεν υπάρχει ακόμη λεωφορείο στις 13.00 μ.μ. Στις γραμμές του Αστικού Κτελ, καθώς δεν πρέπει να είναι πάνω από 25 συνολικά επιβάτες στα λεωφορεία, μάλλον δε θα αντιμετωπίζονται προβλήματα με τη σκέψη ότι μπορεί να έχουν και περισσότερα στην ίδια ώρα. Μην ξεχνούν να έχουν μάσκες και να τις βάζουν μέσα στην τσάντα τους, αν είναι υφασμάτινες, πριν έρθουν στο σχολείο, ή να τις ρίχνουν σε καλάθι, πριν μπουν στο σχολείο.  Απολύμανση στο σχολείο έγινε την Παρασκευή, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά και σαπούνια, έχουν βαφτεί όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι. 
Οι μαθητές θα έχουν μαθήματα του προγράμματος της κάθε ημέρας σύμφωνα με αυτό που είχαν, τη Δευτέρα θα πάρουν επακριβώς το πλήρες πρόγραμμά τους για το τετράωρο της κάθε ημέρας. 
Σας θυμίζουμε ότι πρέπει να έχουν μαζί τους νερό και πρόχειρο φαγητό, δε θα λειτουργεί το κυλικείο. Δεν επιτρέπεται να τους δίνουμε εμείς κάτι, όσο κι αν αυτό μας στενοχωρεί, όμως προέχει η ασφάλεια όλων. 
Επίσης, θα έχουν ή δύο διαλείμματα ή ένα μεγάλο, ανάλογα με τα τμήματα, για να μη συνωστίζονται, μάλιστα σε κάθε περίπτωση οι μαθητές του κάθε τμήματος θα είναι σε συγκεκριμένα όρια της αυλής.
Τουαλέτα δε θα πηγαίνουν σε ώρα μαθήματος, μόνο σε εξαιρετική ανάγκη, αλλά και στο διάλειμμα θα πηγαίνει ένας-ένας, αφού θα έχει χρησιμοποιήσει όχι μόνο κατά την έξοδο από την τάξη αλλά και από την είσοδο της τουαλέτα αντισηπτικό. Πριν την απομάκρυνση από τον κοινόχρηστο χώρο των τουαλετών θα έχει φροντίσει ο καθένας να τα αφήνει όλα καθαρά όπως τα βρίσκει και να πλένει καλά τα χέρια του και να βάζει και αντισηπτικό πριν την έξοδο από τις τουαλέτες.
Το πρωί θα περνάει ένας-ένας από την κεντρική είσοδο, θα υπάρχει για διαχωριστικό ένα θρανίο. Αμέσως θα μπαίνουν στο  δικό τους τμήμα και θα κάθονται απευθείας στο θρανίο με το όνομά τους, αυτά φτιάχτηκαν με αλφαβητική σειρά. Καθηγητής στην αυλή θα τους καθοδηγεί. Δε θα μπαίνουν σε τμήμα συνδιδασκαλίας ή σε εργαστήριο.  Δεν επιτρέπεται να αλλάζουν θέση ούτε το σημείο στο οποίο θα βρίσκονται, ώστε να μην είναι στην ίδια κατεύθυνση με τον επόμενο, από τον οποίο υποχρεωτικά υπάρχει απόσταση 1,5  μέτρο.  Δε θα αφήνουν τίποτα ούτε επάνω στο θρανίο πριν την απομάκρυνσή τους, σε κάθε ώρα, αλλά και ούτε κάτω από το θρανίο. Δε θα πλησιάζουν κανέναν, ούτε θα ανταλλάζουν αντικείμενα.
Δε θα γράφουν στον πίνακα, δε θα δίνουν στους καθηγητές τα τετράδιά τους, όλα θα λέγονται προφορικά.
Λυπούμαστε που πρέπει να νιώθουμε ότι αυτοπεριοριζόμαστε, όμως έτσι αυτοπροστατευόμαστε και είμαστε και προσεκτικοί για την ασφάλεια των άλλων.
Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Μπορούμε να είμαστε ασφαλείς, θα πετύχουμε με τη βοήθεια όλων.
Καλή μας αρχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.
Εάν είναι δυνατό μην σχολιάζετε ως ανώνυμοι ώστε να μπορεί να γίνει διάλογος.
Ευχαριστώ.